Home » Ethnic Fun & Games

Ethnic Fun & Games

Rumbeta de l’entropia. Per mi, per tu, per als meus, per als nostres, per als de casa i els de fora de casa. Per el Peret i per l’Espriu. Per tots els pobres malaurats que no tenen res, literalment, ni tan sols una terra on caure morts i que acaben morint ofegats al Mediterrani perquè els que si tenen un país no els volen a casa, capficats com estan dissenyant nous canals per desviar el patrimoni comú a llurs butxaques eternament famèliques, o embrancats en elucubracions fútils i bizantines sobre el futur improbable de fronteres imaginàries mentre el país s’en va a la merda. Per als malastrucs desheretats, per als escanyats, per als tristos i per qui plora per ells.
En una platja llevantina qualsevol, en una nit sense gens d’importància, l’Àziz de cals Egipcis, que és molt bon músic i millor amfitrió, ha organitzat un gaudeamus satíric, una mena de xirigota autòctona d’estar per casa, per presentar al respectable la seva darrera parida, la Rumbeta de l’Entropia. Les Santes Llagostes Il·luminades estan tan encisades amb l’espectacle que han fet la dansa ritual per fer baixar la lluna. I àdhuc la pruna, fixeu-vos! Les Llagostes Xiquetes, que són totes de Calella i Palafrugell, com les havaneres, ballen la rumbeta com si ballessin la conga perquè si, perquè són molt seves. La Daina Hipercrítica, amiga de tota la vida del Aziz, no podria estar més d’acord amb I’mpecable i concís anàlisi del seu compadrito sobre la situació regional. Les famoses partícules subatòmiques Smith i Jones, que no es perden una festa ni per casualitat, ponderen el valor intoxicant del Valdepeñas, que irriga la juerga a dojo com un bé de Bumba baixat del cel. Els Shoggoths fan guàrdia, que no se sap mai…
Si poseu molta atenció, podreu fins i tot sentir l’oloret de l’escalivada que es cou a poc a poc fora de la imatge. I l’única “estelada” que veureu aquí, és la Via Làctia, que cobreix un cel tan negre i tan lluent com els ulls d’un cavall en un poema de Lorca.
Now, put this lot through Google Translate and have a giggle. Or, alternatively, learn Catalan. 🙂

Name of author

Name: Dolores

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *